Hanneke Bruggeman, directeur DNK

Marjolein Scherphuis is een dame die je vol enthousiasme – en met verve – in staat stelt over grenzen heen te kijken. Ze stelt de juiste vragen én vraagt door zodat je verder komt. Hoe kan het anders: ze communiceert prettig en vlot, afspraken staan als een huis en de voortgang is gegarandeerd. Als ik een communicatie – of marketing issue heb vlieg ik haar in om samen de koers nader te bepalen. Ik kan de samenwerking met Marjolein van harte aanraden.  En oh ja, niet onbelangrijk, ze heeft humor!
DNK – Bibliotheek – Theater – Bioscoop

 

 

 

 

 

 

 

 

Willem Faassen, directeur Bloemsma+Faassen Accountants en belastingadviseurs

Senior communicatieadviseur Marjolein Scherphuis staat onze kantoren bij als het gaat om strategische issues die liggen op het snijvlak van organisatie en communicatie. Daarbij geeft ze steeds weer blijk van snel en adequaat inzicht in de materie en heeft ze het vermogen om haar handzame adviezen helder over het voetlicht te brengen. We kunnen ad hoc bij haar terecht, ook voor uitvoerende werkzaamheden. Dat we daarnaast zo nu en dan over de grond rollen van het lachen met haar is mooi meegenomen.
bloemsmaenfaassen.nl

 

Ina Boer, uitgever AnderZ (tevens directeur uitgeverij Van Duuren Management) – Culemborg

Ik heb Marjolein gevraagd een naam te bedenken voor de nieuwe imprint van onze uitgeverij. Zij weet zo’n vraag in no time om te zetten naar een mooi aantal voorstellen die allemaal voldoen aan het idee dat ik voor ogen had. Haar creativiteit is enorm – een pay-off erbij? geen probleem! – en verder gaf ze me precies die handvatten die ik nodig had om het concept van de imprint  rond te maken. En ja, dan die humor he? Jaloersmakend gewoon. Kernwoorden? Creatief, levert, deadline geen probleem.
anderzdenken.nl

Ina Boer -AnderZ

Eefje Gerits, eigenaar Redactiepunt –
‘s Hertogenbosch

Marjolein Scherphuis heeft hart voor haar vak: gedreven, consciëntieus, energiek en betrokken. Ze luistert naar mensen en weet hun vraagstukken op een professionele en creatieve manier om te zetten in oplossingen, die altijd weer verrassend raak zijn.

redactiepunt.nl

eefje-gerits

Ineke de Boer, directeur Café De Sleutel,
De Buitensociëteit, Landgoed de Coendersborg en
s ‘Amuse Cateraars – Groningen

Over Scherphuis? Van tijd tot tijd stel ik haar de vraag. Wil je? En ze zegt nooit nee. Steevast ontvang ik binnen de afgesproken doorlooptijd haar teksten. Een culinair gedicht voor ons kookboek in voorbereiding. En webcopy voor de websites van onze culinaire locaties in en om Groningen: De Buitensociëteit, s ‘Amuse en Café De Sleutel. Binnenkort wordt onze nieuwste aqcuisitie, De Coendersborg, aan dit rijtje toegevoegd.
‘Strakke teksten!! Je was weer op dreef…!’ mailde ik haar.
Ik kreeg een smiley terug.
Tja, wat kan ik nog meer zeggen?
samuse.nl

Inekedeboer

Ursula Hendriks, directiesecretaris GGD Groningen

Marjolein Scherphuis kwam voor een half jaar als senior communicatie-adviseur bij GGD Groningen. Marjolein biedt naast direct en to the point communicatieadvies een spiegel: een spiegel voor de organisatie en specifiek voor het MT van de GGD. Op een warme, respectvolle manier weet ze de vinger op de juiste plek te leggen, biedt een luisterend oor en geeft een ieder advies op communicatiegebied in de breedste zin van het woord. Op ogenschijnlijk eenvoudige wijze weet ze moeilijke zaken te verwoorden.
Wat ik extra bewonder is dat ze gevraagd én ongevraagd advies geeft. Instinctief reageert ze in elke situatie en zet daarmee continu in op vooruitgang en verbetering. Ze ziet successen en weet deze gepast te vieren. Haar ‘Hoera!’ klinkt nog regelmatig in de hele organisatie. Voor mij is ze een coach geweest met een vrolijkheid waar ik me aan heb gelaafd! Een prachtig jaarverslag, prettige veranderingsberichten en een interactieve manier van het informeren van medewerkers zijn slechts enkele van haar resultaten bij GGD Groningen. Al snel leert Marjolein de hele organisatie kennen en weet iedereen haar te vinden. Niet gek dat ze in plaats van een half jaar, anderhalf jaar bleef. En, uiteindelijk, met een lach en een traan door velen werd uitgezwaaid. Ik gun elke organisatie een tijdje haar inzet. Marjolein Scherphuis, zo veel meer dan communicatie-adviseur.

 

Ursula Hendriks

Peter Jorna, manager GGD Groningen

Marjolein heeft bij GGD Groningen social media bereikbaar en benutbaar gemaakt voor onze professionals. Ze heeft een positieve invloed gehad op de interne communicatie door het stimuleren en faciliteren ervan – zoals het wekelijks delen en duiden van nieuws voor en door directie en medewerkers, twitteren en het gebruik van intranet. En vooral: met haar vrolijke lach, haar kenmerkende humor, eerlijke feedback en luchtigheid, (groepen) medewerkers dichter bij elkaar gebracht!

Peter Jorna 2016

 

Sipke Benus, manager GGD Groningen

Ik heb ruim een jaar met Marjolein Scherphuis samengewerkt binnen GGD Groningen. Dat is een heel leuk jaar geweest. Werken met Marjolein kenmerkt zich door twee heel belangrijke elementen. Vakmanschap op het gebied van communicatie en een grote dosis humor en plezier. Haar vakmanschap beperkt zich niet tot het uitvoeren van dat vak, maar vooral ook het adviseren op organisatie-niveau. Daarnaast bracht Marjolein echte vernieuwingen aan in onze wijze van communiceren. Een goed voorbeeld daarvan was ons jaarverslag. De schrijfstijl van Marjolein is heel toegankelijk, maar tegelijkertijd doordacht. Zelden kwamen er zoveel complimenten binnen en dan te bedenken dat mensen een jaarverslag vaak ongelezen terzijde leggen.

 

d0251edf51451b5e548d7fad1bab0660