1 jaar

UNIVERSITAIR MEDISCH CENTRUM GRONINGEN (UMCG)

Medio 2018 werd het  protonentherapiecentrum van het UMCG in Groningen officieel geopend door minister Bruno Bruins van Zorg. Ongeveer een week later bezocht Koningin Máxima het complex dat zij door privéomstandigheden niet zelf kon openen.
Protonentherapie is een voor Nederland nieuwe bestralingsbehandeling voor kankerpatiënten. Vooral kinderen hebben voordeel bij deze therapie. De verantwoordelijke afdeling geeft een nieuwsbrief uit waarmee verwijzers worden geïnformeerd over de actuele stand van zaken. De nieuwsbrief gaat ook naar de medewerkers zodat iedereen op hetzelfde moment op de hoogte is.
In 2018 mocht ik het redactieteam – bestaande uit Brenda Hemminga, Marleen Veenstra en Tenny van der Wal – coachen om tot een coherente aanpak te komen.
Hun feedback is hartverwarmend. ‘Marjolein gaf ons een verfrissende blik op ons werkproces, waardoor we nu een betere structuur hebben neergezet en efficiënter werken. De samenwerking met Marjolein was erg plezierig: we hebben veel geleerd, en ook veel gelachen.’