1 jaar

De speech van de koning

Telefoon. Op Koningsdag. Of ik in de live uitzending van RTV Noord iets wilde zeggen over de speech van de Koning. Dus stond ik een uur later in goed gezelschap op het dak van Cappuvino aan de Vismarkt. Om daar te komen hielp een goedgemutste politievrouw me met het illegaal parkeren van mijn auto in de afgezette binnenstad en loodste een beveiliger me door een volgende afzetting én een uitgelaten menigte Groningers. Het gesprek met Frederick Stokker verliep plezierig. De switch met mijn voorganger achter de desk, burgemeester den Oudsten, vond plaats in minder dan tien seconden. Daarom bungelt één oortje in mijn hals en zit het andere op halfzeven, terwijl er toch echt twee productiedames aan mij plukten en trokken. Eén seconde voor ik in beeld kwam zat ik nog hopeloos klem met mijn arm boven mijn hoofd om in mijn jasje te komen. Het bewijst maar weer eens dat televisie vooral leuk is door de dingen die je níet te zien krijgt als kijker. Op 2 juni mag ik weer live televisie doen, dan bij RTV Drenthe als vakjurylid bij het Drèents Liedtiesfestival dat wordt uitgezonden vanuit het ATLAS Theater in Emmen. Maar goed, first things first. Voor wie nog durft te kijken hier mijn optreden op Koningsdag.