9 maanden

SCHERPHUIS SCHRIJFT

Iedere week schrijf ik een zeer kort verhaal #zkv bij een straatbeeld van fotograaf Alfred Oosterman. Op 25 maart 2016 publiceerden we de eerste editie van onze waardevolle samenwerking. Toen nog alleen op de website van Alfred, sinds enige tijd ook op mijn schrijfwebsite.
Er schuilt grote kracht in de eenvoud waarmee we de workflow van ons project gerangschikt hebben. Alfred zet de zwartwit straatbeelden, die hij schiet tijdens zijn stedenreizen, in de bibliotheek van zijn website waar ik ze vervolgens uitpluk om er een verhaal bij te schrijven. Ik laat me daarbij instant inspireren door de foto en schrijf het korte verhaal zonder onderbreken. Gedurende de eerste seconden van de confrontatie met het beeld word ik getroffen door een associatie die raakt aan een verhaal dat in mij ligt en dat verteld wil worden. Een magische methode. Het is nog nooit niet gelukt om tot een kort verhaal te komen.

Wie de fotografie van Alfred Oosterman kent, begrijpt de schoonheid van zijn werk. Zijn foto’s zijn treffend, uit zijn werk spreekt liefde voor zowel mensen als voor de belijning en belichting van hun omgeving. Wie is die mens die hij vastlegt, welke wereld boort hij aan met zijn lens. Ik mag het zeggen.

Alfred en ik krijgen regelmatig lovende reacties, meestal via de social media waarop we ons werk verspreiden. Mocht je ons project nog niet kennen, dan is het mij een eer het via deze weg met je te delen. Ik hoop dat je ervan geniet.

Kijk en lees hier.